Creëer waarde uit de data van prestatiekeuringen

Geschatte leestijd: 4 min

In resultaatgerichte samenwerkingen tussen woningbouwcorporaties en vastgoedonderhoudsbedrijven worden in Nederland heel wat prestatieafspraken contractueel vastgelegd. Zo weet het vastgoedonderhoudsbedrijf en de opdrachtgever hoe de kwaliteit in de tijd verloopt en is er transparantie over geleverde prestaties. Toch worden prestatiekeuringen veelal gezien als een ‘moetje’ en zijn zij niet altijd standaard onderdeel binnen het onderhoudsproces. Een gemiste kans: in de data van de prestatiekeuringen schuilt namelijk een schat aan toegevoegde waarde. Benieuwd naar voorbeelden? Lees dan deze blog.

Betere afspraken, betere samenwerking

Dat klinkt best logisch, toch? Betere afspraken, betere samenwerking. Realiteit is dat er in resultaatgerichte samenwerkingen prestatieafspraken worden gemaakt, die voor vastgoedonderhoudsbedrijven bij voorbaat bijna niet haalbaar zijn. En toch zijn ze gemaakt. Goede kans dat dit komt, omdat er geen duidelijk inzicht is over prestaties van voorgaande jaren. Als je namelijk als vastgoedonderhoudsbedrijf al bij voorbaat weet, op basis van historische data, dat bepaalde prestatieafspraken niet haalbaar zijn, dan ga je die ook niet afspreken.

Naast inzicht, biedt data je ook handvatten voor een beter en makkelijker gesprek met een opdrachtgever. Je beschikt immers over een heldere, transparante weergave van de werkelijkheid. Dat is niet op basis van een dataset met tientallen metingen, maar duizenden metingen per prestatieafspraak. En dat maakt het overtuigen een stuk prettiger.

Terug