Kwaliteit in Balans (KiB) meetbaar en praktisch

Kwaliteit in Balans (KiB) als onderlegger voor kwaliteit binnen een RGS of ketensamenwerking? Maak dit dan meetbaar en praktisch met de software in Property Plan.


Kwaliteit in Balans

KiB 2022 verwerkt in Property Plan

Recent is het normenboek Kwaliteit in Balans 2022 gelanceerd. We hebben deze normeringen ingericht in Property Plan zodat vastgoedonderhoudsbedrijven, woningcorporaties, toeleveranciers en adviesbureaus deze normeringen in RGS praktisch en digitaal kunnen gaan inzetten!

Geen losse Excel lijsten meer

In de markt voor het vastgoedonderhoud worden nog heel wat Excel bestanden bijgehouden. Ook voor de kwaliteit in balans normen. Uitdagingen zijn dan bijvoorbeeld: ‘Wie heeft de actuele versie?’, ‘Waar staat het bestand ergens?’, ‘Hoe maken we hier een totaaloverzicht van?’. Dat kan je vanaf nu centraal in Property Plan samen inregelen. Zo kijk je zowel als opdrachtgever en opdrachtnemer naar één bron van informatie. Geen losse Excels die per vastgoedcomplex worden gevuld, maar overzichtelijk en centraal op een digitale wijze georganiseerd.

Meetbaar in de praktijk

Een alom bekende uitdaging: Hoe krijg theoretisch normen praktisch meetbaar? Wel zo prettig om bijvoorbeeld het onderhoudsproces soepel te doorlopen. Daarom hebben wij de Kwaliteit in Balans normen ingericht binnen onze vaste software structuur. Een structuur gebaseerd op jarenlange praktijkkennis en ervaring in ketensamenwerking/RGS. Op die wijze is voor iedere schakel in het proces, zowel aan de opdrachtgevende als opdrachtnemende kant, helder wat wordt bedoeld.

Bespaar veel tijd met invoer en verwerking

De Kwaliteit in Balans normen staan voor je klaar om te gebruiken. Je kiest zelf welke normen van toepassing zijn en ziet vervolgens enkel wat relevant is terug bij je inspectie.

✔ Hoe werkt de invoer van informatie?
Via de tablet en een gebruikersvriendelijke interface voer je scores en informatie in. We hebben de 0-scores alvast voor je klaar staan. Je voert dus enkel afwijkingen in, dat werkt snel en praktisch.

✔ Hoe zit het met het verwerken van scores?
Dat doet Property Plan voor je! Scores die je invoert zijn direct verwerkt tot dashboards en rapportage. Dat is het voordeel van werken met een innovatieve applicatie met daaronder een database.

Actuele informatie locatie onafhankelijk

Werken met Property Plan betekent werken met de meest recente innovatieve software. Onze software is gebaseerd op Microsoft technologie en is locatie onafhankelijk te benaderen. Je werkt daarbij via online, beveiligde verbindingen. Dat geldt uiteraard ook voor de opslag van informatie en data. Hier hoef je zelf geen servers voor te onderhouden of te installeren, dat hebben wij al voor je gedaan. En niet onbelangrijk, deze hebben we op en top beveiligd. Op die wijze beschik jij in een samenwerking altijd over actuele informatie die ertoe doet.

Op basis van data écht verbeteren

Om te verbeteren in het proces en kwaliteit is inzicht nodig. Wij zijn er voorstander van om niet op incidenten te sturen in een RGS of ketensamenwerking, maar juist op hoofdlijnen en trends. Daarom beschik je in Property Plan standaard over overkoepelende dashboards: ‘Welke trends zien we in het afgelopen jaar?’, ‘Wat gaat goed, wat kan beter?’. De antwoorden op dergelijke vragen zijn standaard voor je beschikbaar in dashboards en rapportage. Je hoeft dus daarvoor niet eerst meerdere Excel tabbladen samen te voegen.

Een keertje de KiB normen uitproberen en zien?

Dat kan uiteraard! Plan dan nu een online demonstratie in. We gaan graag met je in gesprek om de mogelijkheden te bespreken.