Onze klanten

Samen met onze klanten werken we aan beter en slimmer vastgoedonderhoud. En juist deze klanten laten we graag aan het woord over hun ervaringen met Property Plan!


Klanten

‘Een helder, traceerbaar plan, transparant voor de opdrachtgever.’

Jasper van der Hoek, proces- en contractbeheerder bij Hemubo

Hemubo is specialist in het renoveren en onderhouden van vastgoed van onder meer woningcorporaties. Jasper van der Hoek vormt dé verbinding tussen Hemubo en de klant. Het doel is om in de samenwerking continue te ontwikkelen en te groeien. Sinds gewerkt wordt met Property Plan nam Hemubo afscheid van de traditionele werkwijze, en ruilde pen en papier voor een tablet.

Jasper: ‘Met de inzet van Property Plan tonen wij de vastgoedkwaliteit van complexen aan, én realiseren wij een transparante onderbouwing voor onze scenario’s. Een groot voordeel is de opgebouwde data in Property Plan. Met andere software komen wij een heel eind, maar met Property Plan zijn de analyses efficiënter, overzichtelijker en krachtiger. Dit geldt voor zowel voor de analyses op complexniveau, als de analyses over het gehele bezit van bijvoorbeeld de corporatie. Juist dat zorgt voor een soepele besluitvorming.’

‘Werken volgens de VGO-keur richtlijnen met behulp van Property Plan.’

Joost Coppens, (mede) eigenaar bij Coppens Schilderwerken

Coppens uit Gilze begon ooit als traditioneel schildersbedrijf, tegenwoordig richten zij zich met circa 50 werknemers op resultaatgericht totaalonderhoud. Coppens is een VGO-keur gecertificeerd bedrijf en werkt bij voorkeur volgens de RGS methodiek. Joost: ‘Wij zetten Property Plan onder meer in om aan te tonen dat wij de competenties vanuit het VGO-keur beheersen’.

Sinds 2019 gebruikt Coppens de software van Property Plan in elke fase van het onderhoudsproces. Voor wat betreft de beheerfase in RGS worden nu na 3 jaar de tussentijdse keuringen ingezet om de geleverde kwaliteit en degradatieprocessen bij vastgoedcomplexen te monitoren. Joost: ‘Een aantal aspecten die vanuit het VGO-keur worden gevraagd, kan ik 1-op-1 terugvinden in Property Plan. Met een paar kliks door de software kan ik dit direct presenteren tijdens bijvoorbeeld een audit. Zo ondersteunt de software van Property Plan ons in het werken volgens de richtlijnen van het VGO-keur.’

‘In iedere fase van het RGS procesmodel’

‘Voor een aantal opdrachtgevers zetten we Property Plan in iedere fase van het RGS procesmodel in. We streven ernaar om dit bij alle opdrachtgevers te doen’. We spraken Remco van Bussel, Manager Bedrijfsbureau bij Wolters Vastgoedonderhoud over zijn ervaringen met Property Plan. In dit klantverhaal lees je onder meer hoe Wolters Vastgoedonderhoud:

✔ Property Plan inzet in resultaatgerichte samenwerkingen (RGS)
✔ De transitie maakt naar planvorming in combinatie met prestatieafspraken
✔ Werkt middels een methodiek die aansluit bij het VGO-keur
✔ In iedere fase van het RGS procesmodel de mogelijkheden van de software benut
✔ Organisatie breed de eenduidigheid bewaakt
✔ De werkwijze van Property Plan graag onderdeel wil laten worden van het standaard werkproces

‘De manier van inspecteren professionaliseren.’

Melissa van Eijk, calculator/werkvoorbereider bij Gebroeders van der Plas

Gebroeders van der Plas is gespecialiseerd in werkzaamheden op het gebied van vastgoedonderhoud. Melissa van Eijk verzorgt voor diverse opdrachtgevers alle inspecties en keuringen binnen het onderhoudsproces. ‘Sinds we Property Plan gebruiken hebben we de manier van inspecteren echt weten te professionaliseren’.

Waar Gebroeders van der Plas eerst op NEN2767 gebaseerde inspecties met pen en papier uitvoerde, wordt nu binnen het gehele onderhoudsproces Property Plan ingezet. ‘Het ziet er niet alleen professioneel uit wanneer je met een iPad de wijk in gaat, het invoeren van scores werkt bovendien echt snel en gemakkelijk. Na afloop van de inspectie kun je direct een mooi en duidelijk rapport uitdraaien waarop je de begroting kan baseren. Dat scheelt niet alleen hoop tijd achteraf, ook de opdrachtgever reageert positief.’

‘Nog beter sturen op lange termijn met RGS’

Talen Vastgoedonderhoud is één van de grotere totaalonderhoudsbedrijven in Nederland. Bij Talen werken dagelijks circa 300 mensen vanuit 4 vestigingen aan het inzichtelijk, voorspelbaar en beheersbaar maken van vastgoedonderhoud. Talen Vastgoedonderhoud verlaagt de TCO van woningen door onder meer te werken met innovatieve tools. Eén daarvan is de bedrijfssoftware van Property Plan. We spraken met Ralph van den Heuvel en Raymond Minekus over de inzet van de software binnen Talen Vastgoedonderhoud en hun ervaringen hierbij.

Eenduidige kwaliteitsbeoordeling- en borging

ROZA Vastgoedonderhoud

ROZA Vastgoedonderhoud werkt ruim een jaar met de software van Property Plan. Libbe van den Berg was de kartrekker binnen de implementatie. ‘Bij ROZA werken we graag op een eenduidige manier aan kwaliteitsbeoordeling- en borging. Dit kunnen we realiseren met Property Plan.’ ROZA Vastgoedonderhoud is gecertificeerd voor het VGO-keur én werkt volgens het RGS procesmodel. Property Plan ondersteunt deze werkwijze. Libbe: ‘In korte tijd hebben we processen verder kunnen stroomlijnen en professionele groei doorgemaakt als het gaat om het bewaken van de kwaliteit bedrijfsbreed.’

‘Uniformiteit in het RGS proces’

Bart Steenbergen, Ketenregisseur bij Hemink Groep

Hemink Groep is een landelijk opererende dienstverlener op het gebied van vastgoedonderhoud. Een 100% vastgoedpartner met meer dan 250 medewerkers in dienst. Zij werken resultaatgericht samen met circa 10 opdrachtgevers, voornamelijk woningcorporaties. Door met alle betrokken stakeholders resultaatgericht samen te werken, is Hemink in staat een vooraf overeengekomen kwaliteitsniveau te leveren, doorlooptijden en kosten te minimaliseren en bewonersoverlast te beperken. Property Plan is binnen dit proces inmiddels de standaard, ondersteunende software geworden. We spraken met Bart Steenbergen (Ketenregisseur bij Hemink) en Bert Smeijers (Planvormer bij Hemink) over hun ervaringen.

‘Inzicht in risico’s en vastgoedkwaliteit’

Jos Lindhout, Projectleider bij Lindhout schilder-vastgoedonderhoud

Om opdrachtgevers controle te geven over het vastgoed op de lange termijn zet Lindhout o.a. Property Plan bedrijfssoftware in. Jos Lindhout: ‘Wij zochten al een tijd naar een programma waar we digitaal onze vastgoedcomplexen kunnen inspecteren en gemakkelijk kunnen spiegelen aan de afgesproken prestatie eisen.’ Property Plan wordt bij Lindhout inmiddels ingezet binnen iedere fase van het vastgoedonderhoud. Jos: ‘We hebben nu compleet en objectief inzicht in de kwaliteit en de risico’s van de vastgoedcomplexen in beheer’.

Ook grip op het RGS onderhoudproces?

Deze collega bedrijven werken ook met Property Plan. Een keer met een van deze bedrijven in gesprek over hoe zij Property Plan inzetten? Neem contact met ons op!

‘Oorzaak van problematiek aanpakken’

Erik van den Einden, verftechnisch adviseur bij Driessen verf

Driessen Verf is regionaal georiënteerde verfgroothandel in Brabant, die meer doet dan alleen verf verkopen. In dit interview met Erik van den Einden gaan we daar verder op in en komen de volgende onderwerpen aan bod:

– De risicofactoren van een vastgoedcomplex in kaart
– Het borgen van de kwaliteit in uitvoering
– De oorzaak van problematiek aanpakken
– Het maken van realistische prestatieafspraken

‘Revelante informatie staat centraal’

Alexander Prakken, RGS planvormer bij Caspar de Haan

Alexander over het gebruik van Property Plan in de praktijk: ‘Prestatiekeuringen die we door een externe partner laten uitvoeren, zie ik rechtstreeks terug in Property Plan. Een voordeel van op deze manier samenwerken is dat alle relevante informatie centraal staat en online benaderbaar is. Ik heb hierdoor zicht op de voortgang van de uitgevoerde keuringen. Bovendien zie ik de resultaten ervan ook meteen digitaal en kan ik deze resultaten indien gewenst direct delen met een van onze opdrachtgevers.’

‘Kwalitatief een beter gesprek met opdrachtgever’

Dennis van Rooij, adjunct-directeur bij Van Son Onderhoud

Dennis: ”De op data gebaseerde rapporten en dashboards in Property Plan bieden een objectief totaal beeld waardoor het gesprek kwalitatief beter is. Keuzes die we samen maken zijn helder onderbouwd. We gaan het gesprek nu aan over de gekozen complexstrategie en stemmen hierbij risico’s, beleid, en budget op elkaar af. Met Property Plan minimaliseren wij risico’s en reduceren we onvoorziene kosten. Juist op die manier kunnen wij van nog meer toegevoegde waarde zijn voor onze klant.”

‘RGS naar een hoger niveau door standaardisatie’

Bij Hagemans Vastgoedonderhoud zetten ze zich dagelijks in om RGS samenwerkingen naar een hoger niveau te tillen. Hierbij staan zowel naar de interne als de externe processen centraal. Een van de speerpunten is een focus op standaardisatie. De software omgeving van Property Plan is hier een integraal onderdeel van. Benieuwd naar hoe Hagemans Vastgoedonderhoud met Property Plan bijvoorbeeld de kwaliteit in het proces borgt? Lees dan nu het klantverhaal.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Property Plan?

Vrijwel dagelijks spreken wij partijen in vastgoedonderhoud. Daarbij zien we veel gelijkenis als het gaat om uitdagingen in het onderhoudsproces. Hoe gaan we om met kwaliteitsborging in RGS? Of hoe werken we aan een eenduidig proces, zowel intern als extern? Graag brainstormen we met je over deze uitdagingen en waarom wij hierin mogelijk in kunnen ondersteunen. Benieuwd? Plan dan een vrijblijvende online afspraak in met een van onze specialisten!