Klantverhaal BlueVastgoedzorg

Klantverhaal BlueVastgoedzorg

Uitdaging
Voor vastgoedonderhoudsbedrijven kostenreducties realiseren met goed risicomanagement.

Oplossing
Het gebruik van de software van Property Plan als vast onderdeel van de proces- en projectbegeleiding.

Resultaat
Daadwerkelijk faalkosten kunnen verlagen en risico’s beheersbaar maken voor vastgoedonderhoudsbedrijven.

‘Property Plan ondersteunt in het gehele RGS-proces en maakt het mogelijk om op data te sturen’

De markt van vastgoedonderhoud in beweging

Mark Klijs, Algemeen Directeur en mede-eigenaar bij BlueVastgoedzorg, ervaart dat de onderhoudsmarkt volop in beweging is. Kenmerkend hierin is de verschuiving van inspanningsgericht naar resultaatgericht. De rol van opdrachtgevers verandert hierbij ook naar regisserend opdrachtgeverschap.

Mark: ”Een van de grote uitdagingen voor onderhoudsbedrijven is grip te krijgen op het gehele onderhoudsproces. Of dat nu intern, extern, of bijvoorbeeld in RGS-vorm is. Wij zijn ervan overtuigd dat met het juiste inzicht risico’s goed gemanaged kunnen worden.”

Risicomanagement met vertrouwen en inzicht

Het managen van risico’s vormt voor BlueVastgoedzorg een rode draad door al hun diensten. Mark over risicomanagement: ”Om risico’s goed te kunnen managen is ‘vertrouwen’ een belangrijk aspect. Vertrouwen creëer je op basis van inzichten, deze zijn dus van essentieel belang. Juiste inzichten verkrijg je enkel door het verzamelen van relevante data.”

BlueVastgoedzorg zet hier de applicatie Property Plan voor in. “Property Plan is een krachtige applicatie. In deze software wordt informatie op een eenduidige en transparante manier verwerkt,” aldus Mark.

Technisch en financieel richting naar de toekomst

Recentelijk voerde BlueVastgoedzorg een opdracht voor Hagemans Vastgoedonderhoud. Een opdracht waarbij van een rayon van 5000 wooneenheden de actuele onderhoudsstatus in kaart is gebracht. “Om richting te geven aan planning en strategie voor dit vastgoed in beheer hebben we gekozen om de Quickscan in Property Plan uit te voeren.”

Met de vastgoedkennis die ze bij BlueVastgoedzorg in huis hebben, konden zij in een kort tijdsbestek kwalitatief goede data opbouwen. Mark hierover: “Doordat je in Property Plan alles gestructureerd in een database vastlegt, bood Property Plan de mogelijkheid om in dit proces nauwkeurig op data te sturen. Dat geeft zowel technisch als financieel richting naar de toekomst.”

‘Met behulp van Property Plan zijn wij in staat goede strategisch en financiële beslissingen te maken’

‘De tijd van losse Excel sheets is passé’

BlueVastgoedzorg is jonge organisatie met een moderne, digitale aanpak voor haar werkprocessen en diensten. Mark: ”Wij gebruiken graag moderne oplossingen. In mijn optiek is de tijd van losse Excel sheets passé. Wij zochten daarom naar systemen waarbij alles in één softwarepakket verwerkt kan worden. Property Plan biedt hiervoor de oplossing.”

”Een mooi voorbeeld van werken met moderne technologie is ook het kunnen samenwerken in Property Plan. Wij werken samen met de opdrachtgever en collega bedrijven in de software van Property Plan. Je werkt dus samen in één gezamenlijke informatiebron. Dit voorkomt fouten, maar je kunt bovendien project overstijgende data-analyses maken. En dat maakt het dat we met de applicatie van Property Plan onze diensten kunnen aanbieden zoals wij dat voor ogen hebben,” aldus Mark Klijs van BlueVastgoedzorg.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Plan dan een online demonstratie in met een van onze specialisten. We zoomen dan concreet in op praktijkuitdagingen en hoe Property Plan hierin kan ondersteunen.