De ideale start van je onderhoudsproces

Met de nieuwe quickscan in Property Plan breng je snel en goed in kaart waar en wanneer onderhoud benodigd is. Dat gaat verder dan alleen het schilderwerk, ook bouwkundig en energetisch is volledig voor je ingericht.


Plan een online demo in

Quickscan

Waarom de ideale start van het onderhoudsproces?

✔ Planning: weet waar en wanneer onderhoud nodig is.

✔ Strategie: bij de start onderhoudsstatus, complexstrategie en onderhoudsbudget afstemmen met je opdrachtgever.

✔ Verlaag proceskosten: werk onderhoudsscenario’s zeer gericht uit.

✔ Benut kansen: breng snel en goed in kaart waar energetische verbetering mogelijk is en maak dit bespreekbaar.

Waar en wanneer onderhoud nodig?

In een ketensamenwerking of RGS worden vastgoedcomplexen veelal met tientallen tegelijk verdeeld. En dan wil je zo snel en goed mogelijk weten: waar en wanneer is onderhoud benodigd? Welke vastgoedcomplexen kunnen worden doorgeschoven? Wanneer je het vastgoedonderhoud integraal aanpakt, wil je dat weten voor de gehele buitenschil. Daarom hebben wij jarenlange praktijkkennis en ervaring verwerkt in de quickscan. Op die wijze heb je ook razendsnel in kaart hoe het bouwkundig ervoor staat en leg je direct vast waar zich mogelijkheden bevinden om energetisch te verbeteren.

Betere afstemming met je opdrachtgever

Door al vroeg in het proces met je opdrachtgever om tafel te gaan, maak je samen de juiste start. De onderhoudsstatus, complexstrategie, en beschikbaar onderhoudsbudget vormen het onderwerp van gesprek. Dit leidt tot de juiste prioritering van het onderhoud, betere financiële afstemming in relatie tot de MJOB van de opdrachtgever, en de juiste richting op het gebied van complexstrategie en daarmee gerichte uitvoering van onderhoudswerkzaamheden.

Hoe werkt dat dan zo’n quickscan?

  1. Je maakt een korte rondgang bij het vastgoedcomplex (max. 15-20 min).
  2. Via de tablet maak je foto’s die direct online zijn opgeslagen.
  3. Middels een gebruiksvriendelijke structuur kies je wat van toepassing is.
  4. En bied je eventueel eenvoudig met spraakherkenning een toelichting.
  5. Je rond af met één druk op de knop: een digitaal, volledig rapport is voor je gemaakt. Je hebt nu de juiste input om bijvoorbeeld in gesprek te gaan met je opdrachtgever.

Direct starten, direct klaar voor gebruik

De quickscan is zo ontwikkeld dat je direct kan starten. Het proces hebben we intuïtief ingericht. We ervaren dat je binnen no-time aan de slag bent met deze quickscan. Uiteraard gaan we ervan uit dat jij reeds een vastgoedspecialist bent en dat termen als HWA, Dilatatievoegen, Voegwerk je bekend in de oren klinken en weet hoe deze te beoordelen. Mocht je er toch niet uitkomen, dan staan wij altijd klaar! Je beschikt daarnaast als Property Plan gebruiker ook over een uitgebreide set aan instructievideo’s die je in eigen tempo kan bekijken.

Benieuwd geworden naar de quickscan?

Maak dan nu kennis met de quickscan en ontdek hoe de quickscan voor jou van toegevoegde waarde kan zijn. Marlou Hendrix, onze commercieel adviseur vastgoedonderhoud, neemt je mee in alle ins en outs van de nieuwe quickscan.